Κατάρρευση Έξι Κτηρίων στη Σμύρνη

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του για το σεισμό των 6.7 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, δήλωσε πως έξι κτήρια έχουν καταρρεύσει στη Σμύρμη. Ο Δήμαρχος της Σμύρνης έκανε λόγο για σημαντικές ζημιές σε ακόμη 20 κτήρια. Ένα από τα κτήρια που κατέρρευσαν ήταν μία πολυκατοικία δεκατριών ορόφων.

Κατάρρευση Κτηρίων στη Σμύρνη, σεισμός 2020
Κατάρρευση Κτηρίων στη Σμύρνη, σεισμός 2020

Από το σεισμό δημιουργήθηκε κυματανάπαλση η οποία προσχώρησε σε παραλιακές συνοικίες της Σμύρνης και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της. Η κυματανάπαλση δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική για τους κατοίκους της Σμύρνης, καθώς είχε τη μορφή χειμάρου στους δρόμους της Σμύρνης και όχι καταστροφικών κυμάτων όπως αυτό στην Ταϊλάνδη το 2004.

Σάμος Καταστροφές Σεισμού 2020
Σάμος Καταστροφές Σεισμού 2020

Καταστροφές κτηρίων έχουν αναφερθεί και στη Σάμο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το εστιακό βάθος του σεισμού. Δεν έχουν γίνει αναφορές ακόμη για τραυματίες από το Δήμαρχο της δυτικής Σάμου, αναμένουν ενημέρωση, αλλά υπάρχει αισιοδοξία καθώς οι ζημιές είναι περιορισμένες σε λίγο αριθμό κτηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεισμού, διαβάστε την ακόλουθη ενημέρωση που είχαμε από το εθνικό Αστεροσκοπείο, Σεισμός 6.6 βαθμών στη Σάμο.

Show More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button